De SocialSofa is een betonnen buitenbank met steeds een andere afbeelding. Wij geven de voorkeur aan mozaïeken omdat de uv-stralen van de zon geen vat heeft op de kleuren van het glas. Het is makkelijk schoon te maken en moeilijk kapot te krijgen. Verder is mozaïekglas zeer weersbestendig, het zet niet uit in de zomer en het krimpt niet in de winter. Het zuigt ook geen vocht op, zodat het in de winter niet kapot kan vriezen. Maar waarom we vooral voor mozaïek hebben gekozen, is omdat het zo verdomde mooi is.

Technische gegevens
Gewicht: 1650 kg
Breedte: 225 cm
Diepte:   76 cm
Hoogte:  96 cm

Ideologie

Wie zijn buren kent voelt zich veiliger, minder eenzaam en gelukkiger. Zo eenvoudig is het. De leefbaarheid van een buurt wordt voor een belangrijk deel bepaalt door de inrichting en onderhoud van de wijk en de sociale verbondenheid tussen de bewoners.

Met het verdwijnen van de buurtwinkeltjes, -kroegen, pleintjes en bankjes in de afgelopen vijftig jaar verdwenen ook deze normale ontmoetingsplekken. In het centrum van een stad kom je nog wel bankjes tegen, maar hoe verder je de woonwijken in gaat, hoe zeldzamer het wordt. De laatste decennia hebben veel gemeenten de overlast bij een bankje opgelost door het bankje weg te halen. Wij vinden dat je er dan minimaal tien banken in die wijk bij moet zetten.

Wij van socialsofa gaan zo ver dat we vinden dat er in elke straat in Nederland een bank hoort te staan. Om onze strijd tegen de sociale verkilling meer elan te geven, hebben we de SocialSofa ontworpen, een betonnen huiskamermodel buitenbank. Mozaïek de sofa samen en je maakt vrienden voor het leven.